söndag 28 februari 2016

Om den svenska självbilden samt 2 breaking news!!!!1

Jag har växt upp i världens bästa land. Vi är världen mest demokratiska och jämställda och trygga och fredliga och ekonomiskt hållbara och fördomsfria men kanske lite kalla land. Överallt i världen är det sämre. Dessutom har vi bäst värderingar. Här har alla tak över huvet och ingen går hungrig. Min generation, 80-talisterna, och många före oss är fostrade med att Sverige helt enkelt är världsbäst. Och ödmjukast. I Sverige har vi jante-lag och köar snällt. Vi är så förbannat ödmjuka att det nästan är synd om oss.


Tråkigt bara att det mesta som ändå var bra med Sverige is turning to shit. Tråkigt att det dom inte sålde ut var den grandiosa självbilden. Vad ställer det här jävla egot till med?

Asså, om man är övertygad om att det man själv har är det allra göttigaste, är det inte direkt aslångt till att börja hålla hårt i det. Om vi har det bästa, är det logiskt att alla andra vill ta det ifrån oss. Om Sverige är världens bästa land är inflytande från andra ställen om inte skitdåligt så i alla fall helt onödigt. Om Sverige är världens bästa land så har vi absolut inget behov av att lära oss av någon annan. Utom när det gäller mat! Vi är så sjukt openminded och tycker det är så spännande med exotiska kulinariska influenser! (se exempelvis ”tacos” eller ”thaikäk”) Men att det finns länder som har bättre sjukvård tror vi helt enkelt inte på.

En natt för ett tag sen diskuterade jag den här självbilden med en x:are (a.k.a fick Törleyn för mig själv) vid ett köksbord i Högsbo. Han sa nåt i stil med: ”..om vi är världens bästa land är det klart att man tänker att alla vill komma hit.” Exakt. Och om man dessutom "får" komma hit så får man ju va lite tacksam! För att man fick va med på det här världsbästa som vi sitter på här.

Men asså Breaking news 1! Alla vill inte till Sverige! De flesta som lämnar sina hemländer är inte så supersugna på det faktiskt. Oavsett om man drar för att man riskerar död, tortyr, äktenskap, hunger eller allmänt rötna livsvillkor så är det liksom inte nån lycksökarflytt. Inte riktigt samma sak som å typ köra ett år i London, jobba på nån härligt sleten bar, ba leva i nuet och köpa bajs på primark hela dagarna. Inget jävla carpe diem liksom.

I Sverige har alla som bekant tak över huvudet och ingen går hungrig. Så det måste va nåt sjukt skumt med dem som hävdar att de är hungriga och sover utomhus. Det enda logiska måste vara att de är organiserade i jättekriminella ligor som blir miljonärer i enkronor medan hålet i våra allra världsbästa plånböcker växer. Som att bilarna människor tvingas bo i ser ut som nåra von anka-valv av mynt där de ligger å vältrar sig i februarinätternas minusgrader.

Alltså, om man är övertygad om svennevälfärdens fortsatta existens kan man inte ta in att det i min unges klass sannolikt kommer å gå ungar som bor i husvagnar och tält. Ungar vars föräldrar pantar burkar, säljer sina kroppar, och tigger utanför svenskarnas lokala matbutik. Om alla kan få vad de behöver i Sverige måste anledningen till att vissa inte har typ nåt som de behöver ligga hos dem själva. Om alla får vad de har rätt till behöver ingen sitta på knä utanför Ica. Så det kan vi förbjuda.

Om vi är världens mest jämställda land är könsförtryck helt enkelt osvenskt. Nåt som inte kommer härifrån. Vilket i sin tur gör det logiskt att det är utlandsfödda män och pojkar som ska fostras i sin kvinnosyn. De ska lära sig det svenska. Det betyder dessutom att kvinnor har som vana att ljuga om våldtäkter, trakasserier och rötna män. Svenska pappor respekterar ju mest kvinnor, läser sagor och viker tvätt hela dagarna.Typ år 3000 ska de dessutom ta ut halva föräldraledigheten!

Men Breaking news 2! Sverige är inte bäst. Och vi är inte några jävla jante-hjältar. Frankly så är vi rätt självgoda och tröttsamma när vi går runt i vår gamla intorkade sossefantasi och blundar medan allt går åt skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar