torsdag 24 november 2016

Om att Göran tar en köpefru te jul

Welcome friends. Jag satt på Condecco i brunnsparken. Det var massvis av glada shoppare där, och minst lika många oglada. Stressade jävlar. Jag botade min bakfylla med nån hurtig hälsosmoothie och väntade med spänning på rapporter om att julhandeln skall slå nya rekord. Inte.
Medan en del köper julklappar; pocketböcker, presentförpackningar och mystofflor köper andra kvinnor. Den paralella handeln fortsätter.

”Tomtarnas julnatt”, min unge skrålar den hela tiden i duschen. Patriarkatet är fan snubbarnas julfest. Fattigdomen deras julbord.

Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp.. Tipp. Tipp. Tapp. Låt. Oss. Släpa. Svinen fram ur vrårna. Fram. ur. vrår-na. Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp....

Detta handlar om Fruimport. Det handlar om när svenska män gifter sig med (importerar) fattiga kvinnor från andra länder för att sedan utnyttja henne för hushållsarbete och/eller förgripa sig på henne.

Med ”svensk” menar jag en snubbe som bor i Sverige. Detta handlar om män som handlar med kvinnor. Vart männen skyldiga till detta har sitt ursprung är inte relevant. Fruimport handlar både om ni vet, svenne köper kvinna från thailand OCH om vissa former av det som maskeras som ”arrangerade äktenskap” baserade på överenskommelser mellan män. Kvinnorna kommer ifrån hela världen, även om sydostasien ligger i topp. Gemensamt är att det alltid handlar om rikare män, som handlar med fattigare kvinnor. Världens äldsta yrke: människohandlare. Världens rötnaste liga: gubbslemmet.

Det finns givetvis relationer mellan svenska män och utländska kvinnor som inte har ett skit med fruimport att göra. Detta handlar såklart inte om alla dem som har goa, lyckliga relationer. Det handlar inte om dem som råkar komma ifrån olika länder och som tillsammans väljer att leva i ett utav dem. Ok? Så vad det avhandlat. Klagomålsavdelningen stängd. Tipp. Tapp.

Hon kommer till Sverige och tror på ett bättre liv för sig, sina eventuella barn och sin familj i hemlandet. Kanske har hon aldrig träffat mannen utan han har närmat sig henne på nätet. I andra fall träffas de på hans ”semester”. En mindre skrockig version av ”gifta vid första ögonkastet”.
Ibland har hon barnen med sig. Inte sällan har mannen lovat att han kan fixa ett jobb åt henne och att de tillsamans ska skicka pengar till hemlandet. Men verkligheten är en annan. Det visar sig snabbt. Mannen slår, våldtar och hotar henne. Hon vet ingenting om det svenska systemet och han nekar henne alla typer av information. Istället hotar han med att han kan få henne utvisad när som helst, att barnen alltid tillfaller mannen vid skilsmässa och att polis och rättsväsende är korrupta och aldrig kommer tro henne. De kommer att behandla henne på samma sätt som han. Sorgligt nog har han kanske rätt i det sista.

Egentligen är mönstret typ detsamma som vid de flesta fall av ”hustrumisshandel”. Men skillnaden är ändå enorm. Kvinnans extrema utsatthet, både socialt och juridiskt öppnar för grova, grymma övergrepp och på riktigt slavlika förhållanden. Det är fan vad världen är ful. God Jul.


Tipp Tapp. Tipp Tap. Tippe tippe tipp tapp.. Tipp. Tipp. Tapp. Tvingar. Henne. Krypa fram på knäna. Fram. på. knä-na. . Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp....

Kvinnorna kommer på ”snabbanknytning” och får tillfälliga, villkorade uppehållstillstånd. I utlänningslagen finns nåt som kallas ”tvåårs-regeln”. Denna skrivning innebär helt enkelt att om förhållandet tar slut inom två år förlorar kvinnan sin chans att få sitt uppehållstillstånd omvandlat till permanent. Hon utvisas tillbaka till fattigdomen.
”DET FINNS UNDANTAG!” Stoltserar den feministiska regeringen.
Och visst, om kvinnan kan bevisa grovt och upprepat våld. Vi kan ju tänka oss hur det är med den saken så att säga. Skrivningen resulterar inte i något annat en grovt rasistisk verklighet där kvinnor från andra länder tvingas acceptera det våld som inte kan bevisas eller som anses mindre grovt. En oförätt som i lagens mening vore helt fucking otänkbar för svenska kvinnor.  Lite får hon väl tåla. Vill hon smaka sverige-kakan får hon la gott svälja liksom.

Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp. Tipp. Tipp. Tapp. Svenska. Staten. Dumpar kvinnan bara. Dum-par. ba-ra. Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp....

En del kan inte åka hem för att livet i hemlandet är för svårt. Andra kan inte återvända av rädslan för den egna familjen då hon skiljt sig. Ytterligare en del brottas med en form av tacksamhet och skuld gentemot mannen. Som om hon, värd minst lika mycket som han, är skyldig honom något för att han gifte sig med henne. Hon går hem igen, och hon står ut, förhoppningsvis överlever hon...Tipp. Tapp.

Det finns orter där fruimport är vanligare än på andra ställen. På en del mindre orter har dessa kvinnor därför något som kan liknas vid ett nätverk: sina landssystrar ute i stugorna. På dessa orter rapporterar kvinnojourerna en mycket högre andel stödsökande utsatta för fruimport än vad andra gör. ”Jaha det är la inte så konstigt” tänker ni kanske. Men poängen är systerskapet. Det sociala sammanhanget. När kvinnor har närhet till andra kvinnor som talar deras språk så vågar dom. Trots att världen är ful, så finns det visst som är fint. Kvinnor.

Tipp Tapp. Tipp Tap. Tippe tippe tipp tapp. Tipp. Tipp. Tapp. Kvinnor. Backar. Backar upp sin syrra. Upp. Sin. Sy-rra. Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp....

Just för att systerskapet och det sociala sammanhanget är kvinnors väg ut måste den som vill äga en kvinna isolera henne på olika sätt. Jag tänker på S, som förbjöds att gå på SFI, och på K som inte fick prata sin ryska ”för att hon skulle lära sig svenska snabbare”. Fan han kunde lika gärna skära ut tungan på henne, som de gjorde på slavar förr i världen.

Kommer ni ihåg när alla ville hänga Ekis Ekman för att hon hade sagt att ”53-åriga IT-chefer åker till thailand för att få billig fitta”? Det var såklart helt jävla orimligt att Ekis hatades av alla för att hon påtalade svenska rika mäns bristande människosyn genom att faktiskt säga vad det handlar om. ”Billig fitta” råkar faktiskt vara en alldelles ypperlig beskrivning av vad det egentligen är som svennisvinen söker.
 

Hela lockelsen med att ta hem en fattig kvinna, beredd att öeverleva till varje pris ligger i att hon är maktlös. Det är billigt, och enkelt att göra som man vill med henne. Den stora frågan kvarstår: varför har män ett så påträngande behov av att äga andra? Kvinnor.

 
"OMG BILLIG FITTA!" Tänkte Göran, Bengt, Johnny och Rashid. Sen shoppade de loss. Gud vilken god jävla jul. Den som känner sig kränkt över språkbruket kanske kan överväga möjligheten att bli kränkt av att män är helt sjuka i huvet i det här sammanhanget. Att de gör kvinnors liv och kroppar till handelsvaror. Att de ägnar sig åt slavhandel möjliggjord av fattigdom, patriarkat och ojämlikhet. Vänligen överväg att bli kränkt av detta. Om det inte funkar är du tyvärr dum i huvet. Thoug shit, papi.

Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp. Tipp. Tipp. Tapp. Billig fitta. Billig billig fitta. Bill-ig. Fi-tta. Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp....

Ingen vet säkert om det är systematiskt. Det vi vet är att det förkommer. Men pågår en diskussion inom delar av kvinnorörelsen om en ny sorst människohandel håller på att etablera sig i Sverige. Igen: det handlar om svenska män, som gifter sig med kvinnor ifrån fattiga delar av världen. När hon kommer hit utsätts hon för övergepp och bryts systematiskt ner. Sedan tvingas hon att skriva på skilsmässopapper. Ibland under dödshot. Genom tvåårs-regeln gör detta kvinnan i praktiken papperslös. Illegal. En slav har skapats, och hon säljs sedan på övergreppsmarknaden. Hotet om angivelse dikterar hennes liv. Det står mannen fritt att ta hit en ny kvinna äkta. Förfarandet upprepas. Ta in det. Det händer. Kanske är det organiserat. Kanske kommer det att bli. Snacka om att bli äkta make Göran!

Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp. Tipp. Tipp. Tapp. Ou-ta Göran. Låt honom få svara. Gö-ran. Sva-ra. Tipp Tapp. Tipp Tapp. Tippe tippe tipp tapp....

Fattigdom, rasism och reglerad invandring drabbar kvinnor big time. Därför kräver nöden, rimligheten och systerskapet att feminismen står för klasslös värld utan gränser. I solidaritet med oss alla.

Tipp. Tipp. Tapp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar