lördag 9 april 2016

Om Joakim Lamotte och isbjörnar

Han är nån variant på (det jävligt uttjatade temat) folklig sanningssägare. Han är aspoppis. En typisk good-guy. Denne rättfärdighetens prins gör sig just nu känd(are) med sin föreläsningsturné om ”feminism”. Jag skulle inleda här med att berätta vad den tidigare GP-krönikören (Göteborgs Posten), journalisten och bloggaren Joakim Lamottes problem är. Men jag vet inte, är han bara ogenomtänkt? 

Den eldige Lamotte har upptäckt könsordningen och verkar tro att han är först med att uppröras av trakasserier och våld mot kvinnor. I en svinsur och mycket allvarlig film på hans facebooksida (18 jan 2016) pratar han om: ”en utveckling där tjejer inte kan gå på festival utan att riskera att bli våldtagna”. ”VI HAR EN UTVECKLING I SVERIGE....” 
Eh om NÅGON mer inte vet det så är detta alltså ingen ny grej. När en kvinna skriver ”Fler som du!” på Lamottes facebooksida tänker jag mer: ”Färre som du!”. Jag våldtogs på en festival 2004. Och tusentals kvinnor före mig. Svingött att du är feminist Jocke, men back off för fan.Det har blivit något av en klassiker att (kändis)män som får döttrar ”kommer på” att könsförtrycket finns. NEWS FARSAN, men kvinnor har sysslat med det här sen ca före medeltiden. Förtrycket fanns, precis som den feministiska kampen fanns, redan innan du återuppfann hjulet. Det här har många sagt före mig, och Lamotte själv har skrivit att han inte kan förstå varför så många feminister kritiserar honom (aftonbladet 18 juli 2014). 
Han ba: HALLÅ HALLÅ DET ÄR EN MAN SOM PRATAR HÄR HALLÅ!! VARFÖR VILL INTE ALLA LYSSNA PÅ MIG?! DET ÄR EN MAN SOM PRATAR HÄR!

Det går att tjöta om våldtäktskultur och kvinnors rädsla utan att dra myter om överfallsvåldtäkter och de uttjatade ensamma galningarna. Idén om det nattliga hotet utomhus begränsar kvinnors liv och möjligheter att röra sig fritt. När det inte ens är där det är som mest farligt för oss. Ändå förfasas riddare Lamotte över att ”dagligen läsa om överfallsvåldtäkter” (GP 3 april 2016). Men vet den gode Lamotte om att den farligaste platsen för en kvinna är inomhus med männen vi älskar? Vet Lamotte att de feministiska grunden bygger på att ge plats åt kvinnors erfarenheter? Vet Lamotte att vi ständigt överröstas av män som tror att de vet bättre än oss? 
OCH KAN NI GISSA vad den nya föreläsningsturnen bygger på? Ttela skriver (8 april 2016) efter en intervju att : ”Föreläsningarna bygger på sådant Joakim själv sett av sexuella trakasserier och kränkningar privat och i sitt yrke.”

Alltså vet mr ”HotLamotte” någonting mer än hur man skaffar sig en massa followers? Likt ett ja-sägande superklickande lämmeltåg hoppar de gemensamt över den nutida journalistiska branten.

I en krönika i GP (2 jan 2016) frågar Lamotte ”vart har ni svenska feminister tagit vägen?” Han menar på att (de svenska(?)) feministerna har övergivit förortens kvinnor och deras erfarenheter. Alldeles ensam står han nu på kvinnobarrikaden, vår gode fanbärare! Whatta man! Vilka dessa feminister är, som inte vill kämpa mot hederskultur, oskuldskontroller och att för att tjejer ska va med på gympan (hans exempel) har jag ingen aning om. Det ska sägas att han har en viss poäng i att vita feminister (vilka jag antar är de han menar) är dåliga på att backa upp rasifierade systrar, ibland av rädsla för att uppfattas som rasister. Det suger såklart. MEN, det finns också en poäng med att vita kvinnor inte ska hi-jacka rasifierade kvinnors erfarenheter som just, rasifierade kvinnor. Och att en vit machosnubbe därmed ska stövla in och rädda oss alla får placeras på den patetiska planhalvan.

Lamotte tror att ”de svenska feministerna” är rädda att missa ”ryggdunkningar”. Men my self-made rigtheous-macho-prince, det är inget jävla hockeylag! Har någon missat den kvinnohatande testosterontsunamin som ständigt sköljer över kvinnor i offentligheten? Kreativa våldtäkts- och mordhot är vardag för alla kvinnor som syns å hörs. Färre ryggdunkar? Ärligt talat, kan det bli tydligare vilken verklighet Lamotte pratar ur?Bloggaren Lady Dahmer (18 juli 2014) gav Lamotte ett tips när han ”kom ut” som feminist och jag kan inte säga nåt annat än RIGTH ON: ”Om du som feministisk man får kritik som du upplever orättvis, försök ändå undvika att pissa på kvinnorna du säger dig kämpa för.”

Alltså, du kan inte ägna dig åt någon form av feministisk ”internkritik”. Ditt kön spelar ca all roll i sammanhanget och du kan inte kritisera en kamp som inte är din egen, och DESSUTOM påstå att det är för kvinnors skull. Fan mannen, du ska inte ta å bli isbjörnsfadder eller nåt istället?

Efter Lamottes krönika med rubriken ”Var är flyktingkvinnorna?” (GP 13 sept 2015) fick han givetvis asmycket kritik. Folk sa precis som man kunde förvänta sig typ att ”Döh, ta å googla det”. Lamotte avslutar med den ärbara raden: ”Någonstans har jag levt i villfarelsen att det ligger något i devisen "kvinnor och barn först", men det verkar tyvärr vara mer sägen än sanning.”  
Åh  jag kräks och sväljer, så nobelt. Jag tänker inte ägna mig åt att besvara frågan som krönikan ställer. Asmånga har redan gjort det. Men det är viktigt att förstå att den här typen av skittext spär på rasistiska idéer om de andra männen, de onda bruna männen från andra delar av världen. Säg en mer påpissad grupp än unga män och pojkar på flykt? Att inte ha kunskap om allt är såklart helt ok. Men skriv bara inte en sån jävla text då. Ska du göra det så skaffa lite koll på villkoren för kvinnor på flykt, kanske en av de allra viktigaste feministiska frågorna just nu.


Men trots all kritik tänker denne hjältemodige skribent inte ”låta sig tystas”. Istället fortsätter han och gör miss efter miss efter miss. Nu senast en helt episk. Lamotte söker alltså upp Soldiers of Odin på stan och rapporterar i GP och via sin facebooksida (GP 3 april 2016). Mycket av kritiken har handlat om att han kallar nassepacket ett ”medborgargarde”. Lamotte gör också den helt idiotiska kopplingen att förekomsten av män i grupp på stan skulle få kvinnor att känna sig tryggare. Alltså HAHA. Allvarligt? Oskyddat sex förhindrar graviditet! Godis bra mot fetma! Nassar ökar tryggheten! Lamotte har koll på läget!
Det här med att uppfattas som rasist är inget som Lamotte själv verkar oroa sig för (annars kunde man ju tro att han var en av de ”svenska feministerna”). Istället pratar han om ”konsekvensneutral jämställdhetsdikussion” (GP 2 jan 2016). Detta blaha betyder som jag fattar det att man helt enkelt skiter i konsekvenserna av det man gör. Mycket feministiskt. Att skita i eller vägra fatta att man bidrar till normalisering av en väldigt allvarlig politisk utveckling är ca helt sjukt. Oavsett hans egen tanke så springer han rasisternas ärenden. De är ett nassegäng på stan. Och den enda respektabla anledningen till att leta efter dom är för att helt enkelt se till att de blir ett nassegäng som inte vågar va på stan...

Lamotte säger: ” Många, framförallt tjejer, jag pratade med tyckte att det de gör är bra. Tjejer är ju livrädda när de går ut på kvällarna. Soldiers of Odin kanske inte är precis rätt människor att skapa trygghet men vissa tycker att det är bra att någon åtminstone gör något.” (GP 3 april 2016)

Kanske inte precis rätt människor nä. Solklar analys. (BTW hur var det med de rasifierade kvinnor som du tyckte att de svenska feministerna hade dumpat?)  Om man inte förstår hur de citerade raderna gynnar pigsen så vet jag inte hur man ska förklara. Man måste igen ifrågasätta den feministiska analysen. Feminismen och antirasismen hänger samman som män och deras egon. Att vara feminist är att vara antirasist. Att vara feminist och antirasist är att bete sig feministiskt och antirasistiskt, och Joakim Lamotte, han gör varken eller.För nassarna är det en strategi att försöka glida ur nazifacket. Bli folkliga. Därför ska vi kalla dem nazister at all times. I skamlösa försök att skrubba bort smutsen och släppas in i värmen vill de ta avstånd från ordet. (En del kallar sig ”nationalsocialister”, som att det skulle va bättre). Asså skrubba dig med stålborste din gris, vi ser skiten ändå, det går inte bort. Och den smutsen ska aldrig gå bort. Välj vilket internetbaserat nassegryt du vill och läs deras texter om begreppet ”nazist”. De tar avstånd (väldigt modernt). Men en nazist är en nazist till den dagen han aktivt väljer att sluta med nazistisk verksamhet.


Kvällspromenaden med nassarna är inte den enda rasistgödning som Lamotte chillat med. SVT (expressen 16 jan 2015) har offentligt gått ut och bett om ursäkt för Lamottes inlägg (hotlamotte.se 24 maj 2013) om att aftonbladet och expressen skulle ha betalat ungdomar för att bränna bilar under ”husbykravallerna” 2013. Ett sånt skrivande flyttar diskussionen från att ungarna kanske har nåt att säga. Gör de det för cash? Eller gör de det för att deras liv präglas av rasförtryck, fattigdom, misströstan och samhälleligt svek? Men här måste jag ändå säga att jag tycker lite synd om vår gode sanningssägare. Han har formulerat nån form av ursäkt på bloggen (hotlamotte.se 16 jan 2015) (OBS till kvällstidningarna och inte till husbyborna) och verkar ändå ha fattat sin jävla klumpighet...

Ärligt, jag tror faktiskt inte han är en röten mänska (eh). Men sluta va så jävla enveten och uppblåst. Ta till dig av kritiken. Ta å läs en bok för fan. Kanske googla lite? Eller kolla upp det där med isbjörnarna, de är faktiskt verkligen jätteutsatta!
9 kommentarer:

 1. Jag mår illa av kräket. Narcissisten personifierad.
  Mötte han på Sagåsens flyktingmottagning i höstas när han gick runt och shoppade, nästa dag skickade han en massa förvirrade följare med kläder och mat till de stackars flyktingarna.
  Fastän vi, frivilliga som jobbade där, förklarat att alla får äta hur mycket de vill, dygnet runt.
  Kläder hade de större behov av där de hamnade efter en dag eller två, på asylboendet.
  Vi fick redan slänga kläder folk dumpade på parkeringen i regnet. Ge till räddningsmissionen och andra organisationer som jobbar med flyktingar så vi. Jadå så han med sin död fisk blick.
  Sen gjorde han som Kjell Bergqvist, skrev en snyftstatus på facebook som gav oss motsatsen.
  Jävla narcissister! Skiter totalt i andra bara de syns själva.
  Jag vet! Ta bort om du vill, blev jävla arg helt enkelt.
  Robban

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt bra skriverier som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Mycket bra skrivet!!!! Smash bom!

  SvaraRadera
 4. Mycket bra skrivet!!! Han vill ju gärna ses som en profet eller få en gloria när han ska upplysa om att "jag har sett/ jag vet".. Aldrig förstått mig på honom och hans analyser!

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet! Lamotte är en uppblåst och självgod besserwisser med mer hår på huvudet än koll på den värld han förpestar med sin närvaro.

  SvaraRadera
 6. Välskrivet o mitt i prick. Den enda invändningen jag har rör din kommentar gällande att feminismen är en kamp för kvinnor. Jag förstår precis vad du vill säga men det kan misstolkas. Jag tänker så här. Femenistiska män skall stödja kvinnor som de delar åsikter med och låta kvinnorna själva föra sin talan. Män bör driva femenismen från ett manligt perspektiv, ut i från deras önskan om förbättring för deras situation. Som ett av många områden de kan koncentrera sig på är att driva en önskan om ett normkritiskt samhälle där pojkar och män inte formas in i den strukturella machokulturen. Med en minskad matchkultur skulle våldet därmed avta. För vi vill ju ändå att män skall va lika delaktiga i kampen om en mera femenistisk värld så länge det görs på rätt sätt.

  SvaraRadera
 7. Att ni retar er på hans självgodhet ändrar inte det faktum att han faktiskt är den enda man som försöker få ungdomar att tänka om angående sexuella trakasserier. Det jobb han gör för att försöka bryta trenden att framför allt kalla tjejjer hora, luder, fitta på skolan och sociala medier är han ensam om. Stör er på det ni, men ungdomarna är framtiden, inte ni.

  SvaraRadera
 8. För tjugo år sedan var det också problem med sexualbrott, men det är ju inte ett särskilt bra argument för att det är OK att dubbla problemet. (ungefär 7500 sexualbrott 1995, ungefär 15000 2015) Så istället för att gnälla på någon som försöker belysa en sak du som du själv ser ut som ett problem och tråkigt nog själv fått uppleva, så borde du kanske läsa på lite och se att problemet faktiskt blivit värre.

  SvaraRadera